'De Slager vind ik een mooie bijnaam van de supporters van Ajax'

'De Slager vind ik een mooie bijnaam van de supporters van Ajax'

11-08-2021 17:11
148

Lisandro Martínez benadrukt dat hijzelf en Ajax dit seizoen een hoger niveau nastreven. De 23-jarige Argentijnse verdediger wil vooral dolgraag overwinteren in de Champions League.

"In Nederland willen we weer de landstitel en de KNVB Beker pakken, maar ook in de Champions League moeten we onszelf laten zien", legt Martínez uit aan Voetbal International. "Ik heb nu twee keer op rij meegemaakt dat we er net niet in slaagden om de groepsfase te overleven. Nu moet dat wel gebeuren. Dat zie ik echt als doel, want ik vind dat we groot moeten durven denken met Ajax. Zonder de tegenstanders tekort te doen. Dat kan nooit, dat mag nooit. Helemaal nu niet, want we zijn met Ajax de te kloppen ploeg."

Martínez heeft in Amsterdam de bijnaam van Argentijnse Slager verdiend. "In Argentinië hoor ik die bijnaam nooit, maar ik weet dat de fans me hier wel zo noemen. Dat vind ik mooi en zie ik als een compliment", zegt de linkspoot. "Ik geef nooit op en ga altijd vol strijd het gevecht aan. Zo zit ik in elkaar. Ik speel met mijn hart, met passie, vol overgave. Ik houd er niet van als iemand minder inzet toont. Dat zal ik ook altijd blijven doen. Ik voel de waardering en dat is fijn om te merken. De Slager, El Carnicero, vind ik een mooie bijnaam van de supporters van Ajax."