Danjuma wacht op uitnodiging van Van Gaal: 'Op een gegeven moment is de maat vol'

Danjuma wacht op uitnodiging van Van Gaal: 'Op een gegeven moment is de maat vol'

20-08-2021 06:36
46

Arnaut Danjuma rondde deze week zijn transfer naar Europa League-winnaar Villarreal CF af. De aanvaller hoopt dat hij met zijn overstap weer de deuren naar het Nederlands elftal opent.

"Ik heb, denk ik, een grotere kans om weer te worden opgeroepen voor het Nederlands elftal als ik me bij Villarreal laat gelden. Dat is zeker een doelstelling", vertelt Danjuma in gesprek met de NOS. De aanvaller, die in 2018 al twee interlands voor Oranje speelde, verhuisde eerder deze week voor zo'n twintig miljoen euro naar de Spaanse club.

Doordat Danjuma een Nigeriaanse moeder heeft, kan de aanvaller eventueel ook kiezen voor een interlandcarrière bij Nigeria. Mocht een plek in de selectie van Oranje uitblijven is het uitkomen voor Nigeria een serieuze optie, vertelt de aanvaller. "Ik heb het ook eerlijk gezegd: op een gegeven moment is de maat vol." 

Zover is het echter nog niet. "Ik heb altijd bewust voor het Nederlands elftal gekozen en ik zou heel graag weer voor Oranje willen uitkomen", besluit Danjuma.