Gerbrands duidelijk: 'Hoop dat Ihattaren in andere omgeving stap kan maken'

Gerbrands duidelijk: 'Hoop dat Ihattaren in andere omgeving stap kan maken'

21-08-2021 11:34
159

Toon Gerbrands vindt dat PSV zichzelf niets kan verwijten in de Mohamed Ihattaren-soap van de afgelopen tijd. De middenvelder maakt geen deel meer uit van de plannen van trainer Roger Schmidt en mag vertrekken uit Eindhoven, zo stelt Gerbrands. PSV houdt zijn ogen open voor buitenkansjes op de transfermarkt.

Het was een van de kwesties waar Schmidt vorig seizoen vaak op werd aangekeken: de speeltijd van Ihattaren. De Duitse oefenmeester en de middenvelder lagen regelmatig met elkaar overhoop. Ihattaren heeft Schmidt echter niet kunnen overtuigen. 

Gerbrands stelt dat PSV zichzelf in de spiegel aan kan kijken. "Omdat we er echt alles aan gedaan hebben om er wat van te maken", zo vertelt de algemeen directeur van PSV in gesprek met de NOS. "Ik hoop dat Ihattaren in een andere omgeving komt en daar de volgende stap in zijn carrière kan maken. Soms loopt het zo in het leven."

PSV blijft zijn ogen in het restant van de transferperiode openhouden en hoopt stiekem nog op versterking in de voorhoede. Een terugkeer van Luuk de Jong wordt vaak genoemd in de media, maar Gerbrands wil niet op namen ingaan. "Ik kan er niet zo veel over zeggen, behalve dat Luuk de Jong een boegbeeld is. Sinds zijn vertrek hebben we altijd goed contact gehouden, dus dat contact is altijd gebleven", zo sluit de algemeen directeur af.