'Niet slim genoeg' PSV uitgeschakeld: 'Ik neem mijn verantwoordelijkheid'

'Niet slim genoeg' PSV uitgeschakeld: 'Ik neem mijn verantwoordelijkheid'

25-08-2021 06:55 Laatste update: 07:03
79

PSV-spits Eran Zahavi neemt zijn verantwoordelijkheid na de uitschakeling in de Champions League tegen Benfica. De aanvaller uit Israël kreeg namens de Eindhovenaren misschien wel de beste kans van de wedstrijd, maar raakte van dichtbij de deklat.

De druiven zijn voor de spits extra zuur, die weet dat een eventueel doelpunt een groot verschil had gemaakt. PSV kwam woensdagavond niet verder dan 0-0 in het eigen Philips Stadion tegen Benfica, dat bijna een uur met tien man speelde na de rode kaart van verdediger Lucas Veríssimo. "Natuurlijk neem ik die verantwoordelijkheid", begint Zahavi na afloop voor de camera van RTL7 over de bewuste gemiste kans. "Als ik wel scoor verandert de wedstrijd en wordt alles op één slag makkelijker voor ons. Helaas gebeurde dat niet."

Wedden

Meer odds

Zahavi zag dat zijn ploeg weinig wist te creëren tegen een verdedigend Benfica. "We waren niet slim genoeg in onze beslissingen op het veld. Het is zaak om deze wedstrijd goed te analyseren, want we hebben heel veel dichtbij het doelgebied van Benfica gevoetbald. We konden de oplossing maar niet vinden om tot echte kansen te komen."

Door het doelpuntloze gelijkspel is PSV dit seizoen veroordeeld tot de Europa League. Zahavi hoopt dat PSV zich op korte termijn weet te herpakken van de uitschakeling in de Champions League. "We moeten ons hoofd omhoog houden en deze avond zo snel mogelijk vergeten", besluit de spits zuchtend.