Populaire Van Gaal moet Eindhovens publiek tot kalmte manen tijdens NOS-interview

Populaire Van Gaal moet Eindhovens publiek tot kalmte manen tijdens NOS-interview

04-09-2021 23:08 Laatste update: 23:23
31

Louis van Gaal moest, na de 4-0 zege van Oranje op Montenegro, het enthousiaste publiek in het Philips Stadion eerst tot kalmte manen, voordat hij aan zijn interview kon beginnen. De bondscoach had naar eigen zeggen een hele slechte openingsfase gezien, maar was dik tevreden over het vervolg van de wedstrijd.

Oranje kwam langzaam op gang in Eindhoven, zag ook Van Gaal. "We begonnen enorm slecht, vond ik. De eerste vijftien minuten leken we wel stress te hebben. Maar na die vijftien, twintig minuten herpakten we onszelf en hebben we eigenlijk zo gespeeld tot aan het einde toe. Wat we tegen Noorwegen misten, dat we onzorgvuldig waren, nu waren we zorgvuldiger", aldus de bondscoach, die echter ook wees op de bijna catastrofale breedtepass van Tyrell Malacia, in gesprek met de NOS.

Hoe dan ook: de uiteindelijk 4-0 overwinning had volgens Van Gaal nog ruimer uit kunnen vallen. "We hebben ze wel helemaal weggespeeld, vind ik. Want ze wisten het niet meer en we hadden natuurlijk wel meer doelpunten kunnen maken. Maar dit vind ik op zichzelf heel goed."

Oranje staat halverwege de kwalificatiecyclus tweede in zijn poule, op gelijke hoogte met Noorwegen en één punt achter Turkije. Dinsdag is het Noorwegen-Gibraltar én Nederland-Turkije.