Van Gaal: 'Erg vermoeiend voor mij, gaat je niet in de koude kleren zitten'

Van Gaal: 'Erg vermoeiend voor mij, gaat je niet in de koude kleren zitten'

08-09-2021 00:05
51

De eerste interlandweek sinds zijn terugkeer bij het Nederlands elftal is Louis van Gaal niet in de koude kleren gaan zitten. De bondscoach geeft na de monsterzege op Turkije (6-1) toe 'erg vermoeid' te zijn.

"Deze week was voor mij erg vermoeiend", vertelt Van Gaal aan de NOS. "Het is fantastisch om met jonge mensen om te gaan, dat houdt je scherp. Maar het is ook vermoeiend, omdat ik zoveel gesprekken heb gevoerd. Met iedere speler. Soms wel drie of vier stuks. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, want het zijn intensieve gesprekken."

De zeventigjarige bondscoach legt uit: "Je moet beoordelen of je alles kan zeggen, of op een andere manier moet zeggen, of op een andere toonhoogte. Want het moet wel bij ze binnendringen. Dus het was erg zwaar."

Van Gaal wijst ook op het drukke schema. "Drie wedstrijden in één week is zwaar voor spelers, maar ook voor de staf. Binnen twee dagen analyses maken, spelers voorbereiden met een tactische wedstrijdbespreking, dan elf tegen elf spelen, spelhervattingen uitleggen... Het is allemaal niet zo makkelijk. Maar het is geen offer, hoor."