De Jong (PSV): Ik kan een trainer nooit helemaal tevreden stellen

De Jong (PSV): "Ik kan een trainer nooit helemaal tevreden stellen"

09-09-2021 21:55
30

Technisch directeur John de Jong zegt dat de verlenging van Mario Götze los staat van een eventuele verlenging van trainer Roger Schmidt. De twee kennen elkaar goed. Götze kwam zelfs door Schmidt naar PSV.

Götze verlengde deze week zijn contract met twee seizoenen. Maar dat heeft niets met het wel of niet aanblijven van Schmidt te maken. "De verlenging staat op zich, dus dat heeft niets met de trainer te maken. Dat is tussen de club en Mario. Hij is hier wel door de trainer gekomen, maar voelt zich heel fijn in Eindhoven en bij de club. Zijn verlenging is niet gekoppeld aan het aanblijven van de trainer", zegt De Jong tegen ESPN.

"Maar voor zijn gevoel helpt het natuurlijk wel", voegt de TD daar meteen aan toe. "Een speler heeft altijd een gevoel bij een trainer en dat gevoel is goed. Het gevoel van Mario met de club is het goed. Ik ben blij dat hij besloten heeft om te blijven."

Schmidt gaf regelmatig aan dat hij nog een spits aan de selectie van PSV toe wilde voegen. "Er moet altijd iets te wensen overblijven. Ik kan een trainer nooit helemaal tevreden stellen. Die wil altijd meer en beter, waardoor hij een beter elftal op kan stellen. Dat moet hij altijd pushen bij een technisch directeur. Samen moet je tot een goede groep komen. Ik denk dat het gelukt is, ja", zegt De Jong.