Derksen bevestigt plannen: 'Kou moet uit de lucht voordat we gaan tekenen'

Derksen bevestigt plannen: 'Kou moet uit de lucht voordat we gaan tekenen'

30-09-2021 12:23
59

Johan Derksen wil vanaf januari inderdaad een dagelijkse talkshow met Veronica Inside-collega's Wilfred Genee en René van der Gijp maken, bevestigt hij in een interview met De Telegraaf. Alleen de laatste plooien moeten nog gladgestreken worden, voordat het inderdaad zover is.

Het Algemeen Dagblad meldde onlangs dat na Van der Gijp en Derksen ook Genee over de streep was getrokken. Dat is nog niet het geval, laat Derksen weten. "Er gaat een verhaal rond dat Wilfred René en mij zou hebben genaaid in de onderhandelingen. Dat is absoluut onwaar, maar Wilfred wil wel dat de kou uit de lucht is voor we iets tekenen."

De agenda van de 72-jarige analist is er alleen maar voller op geworden. Het maken van de nieuwe talkshow valt ongelukkigerwijs samen met zijn uitgestelde theatertour. "Als die geannuleerd zouden worden, moeten de theaters al die kaartjes terugbetalen en daar hebben ze het geld niet voor. Dus hebben ze alles uitgesteld. Maar daar zit ik mooi mee, want nu moeten we in 2022 nóg optreden terwijl ik dan als het goed is dagelijks een programma moet maken op SBS6."

Na de jaarwisseling wordt het dus doordeweeks tv maken voor Derksen en tijdens de weekenden het land in. "Mijn vrouw is er heel duidelijk over: ik mag die mannen niet in de steek laten", aldus Derksen. "Dan hoef ik de talkshow niet af te zeggen. Dat zou John de Mol natuurlijk helemaal niks vinden: hij betaalt ons vorstelijk om elke dag televisie te maken, en dan zou ik een beetje gaan lopen hobbyen in de provincie."