Slot 'gecorrigeerd' door eigen kinderen: 'Pap, waarom doe je dat?'

26-05-2023 16:00 Laatste update: 16:11
91

Arne Slot vond het donderdagochtend nodig om een statement te brengen over zijn toekomst bij Feyenoord. Niet alleen vanwege het rumoer in de media, maar ook zijn eigen kinderen hadden ermee te maken.

Slot leek zijn zinnen te hebben gezet op de stap naar een buitenlandse (top)club, maar niets bleek minder waar: de trainer besloot bij Feyenoord te blijven en bij te tekenen tot medio 2026. "Op een gegeven moment ontstond er een situatie, waarbij ik van gezinsleden te horen kreeg: Pap, op social media zijn ze wel heel negatief over je, dus misschien moet je wat je tegen ons zegt ook eens naar buiten toe zeggen."

"Dan denk ik: waarom moet ik dat zeggen?", lacht Slot. "Ik heb namelijk gewoon een contract... Maar om te voorkomen dat het nog verder zou escaleren, heb ik donderdagochtend een statement gemaakt."

De media-afdeling van Feyenoord vond dat jammer, want de contractverlenging zou eigenlijk pas vrijdagmiddag groot gecommuniceerd worden. Slot: "Een heel leuke gedachtengang, maar op een gegeven moment ging het te ver. Het leek alsof Feyenoord de boel blokkeerde door zich hard op te stellen in de onderhandelingen, terwijl ík heb besloten om bij Feyenoord te blijven."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!