Ajax heeft zware concurrent voor Brobbey binnen: 'Kunnen ook een koppeltje vormen'

16-08-2023 19:03 Laatste update: 19:21
69

Ajax heeft de 27-jarige Chuba Akpom officieel binnen en dus kan hij binnenkort zijn debuut gaan maken voor de Amsterdammers. Voor zijn eerste minuten in het Ajax-shirt nam oud-voetballer en VoetbalPrimeur-redacteur Kaj Ramsteijn hem al even onder de loep. Hij denkt dat de Eredivisie-verdedigers een zware kluif aan Akpom gaan krijgen.

"Fysiek kan hij zeker met Brian Brobbey concurreren, daarin lijken ze wel een beetje op elkaar", vergelijkt Ramsteijn de twee Ajax-spitsen met elkaar in de laatste video van VoetbalPrimeur. "Akpom is 1.86 meter, dus hij is iets langer, maar hij is ook nog eens heel erg snel. Dus dat gaat wel echt een gevaar worden voor de Eredivisie-verdedigers." Akpom maakte afgelopen seizoen 28 goals in 38 wedstrijden voor het Engelse Middlesbrough.

Ramsteijn ziet Akpom ook niet direct als een back-up voor Brobbey. "Misschien speelt Akpom hem er wel uit. Als Brobbey die kanse blijft missen, kan dat ook zo maar gebeuren. Maar hij kan ook heel goed om een spits heen spelen. Dus hij zou ook een gevaarlijk koppeltje kunnen vormen met Brobbey. Hij heeft bij Middlesbrough wel laten zien dat hij daar echt heel goed in is."

Als belangrijkste aanvalswapen van Akpom ziet Ramsteijn de kopkracht van de aanvaller. "Hij duikt heel vaak op bij de tweede paal. Zijn kopkracht valt daarbij echt wel op. Dat is ook echt heel sterk." Akpom heeft een contract tot medio 2028 getekend bij de Amsterdamse club.