Legia-fans rellen ook in Engeland: agenten gewond, uitvak blijft dicht bij Villa

30-11-2023 21:18 Laatste update: 21:45
44

De fans van Legia Warschau, die eerder al grote problemen veroorzaakten in Alkmaar voor het Conference League-duel met AZ, laten zich ook in Birmingham van hun slechtste kant zien. Poolse hooligans zochten de confrontatie met de Engelse politie voor de wedstrijd tegen Aston Villa.

De politie werd onder meer bestookt met vuurwerk. Drie agenten raakten gewond. Daarop is besloten om de uitsupporters van Legia Warschau geen toegang te verlenen tot Villa Park. De politie is massaal op de been om de rust te laten terugkeren.

De fans van Legia hebben een bedenkelijke reputatie. Ook in Alkmaar liep het volledig uit de hand. De Poolse topclub doet echter alsof hun neus bloed en beklaagt zich over het feit dat de aanhang het duel met de Premier League-club niet mag bijwonen. 'Aston Villa weigert kaartjes toe te wijzen aan de bezoekende fans in overeenstemming met de UEFA-regels. Als gevolg hiervan kondigt Legia aan dat haar officiële delegatie, de raad van bestuur en de eigenaar en president van de club, niet aanwezig zullen zijn in het stadion.'