Gemengde gevoelens in Manchester: City wint probleemloos, United verliest thriller

Gemengde gevoelens in Manchester: City wint probleemloos, United verliest thriller

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 17:54za 16-10-2021 om 17:54

Laatste update: zaterdag 16 oktober 2021 om 18:01za 16-10-2021 om 18:01

De beide clubs uit Manchester hebben op zaterdagmiddag de Premier League-draad opgepakt. Manchester City boekte thuis een regelmatige thuiszege op Burnley en blijft in het spoor van koploper Liverpool, maar Manchester United heeft tegen Leicester City averij opgelopen, na een spectaculaire nederlaag bij Leicester City.

Manchester City-Burnley 2-0 
De ploeg van Pep Guardiola zag Liverpool eerder op de zaterdag glansrijk winnen bij Watford en wist dat het zelf ook de volle buit moest pakken, om weer op één punt van The Reds te komen. Dat lukte ook, na een dominante voetbalmiddag tegen laagvlieger Burnley. Bernardo Silva maakte vroeg in de wedstrijd uit de rebound de openingstreffer. Die stand bleef lang op de borden staan, totdat Kevin De Bruyne de bal twintig minuten voor tijd voor zijn voeten kreeg en verwoestend uithaalde: 2-0. 

Leicester City-Manchester United 4-2 
Manchester United stond bij aanvang in punten gelijk met de stadgenoot, maar trok na een spektakelstuk in het King Power Stadium aan het kortste eind. Beide clubs maakten voor rust al een schitterende goal: Mason Greenwood vond met kracht de bovenhoek, Youri Tielemans deed het op gevoel, met hetzelfde resultaat. In de slotfase ging het echter helemaal los. Caglar Söyüncü frommelde de 2-1 binnen, Marcus Rashford reageerde binnen de kortste keren met de gelijkmaker, maar Jamie Vardy had het laatste woord: vrijwel direct na de 2-2 van Rashford tekende hij met een fraaie wreeftrap voor de 3-2. Patson Daka maakte in de extra tijd aan alle onzekerheid een einde.

Overige uitslagen
Southampton-Leeds United 1-0
Norwich City-Brighton & Hove Albion 0-0
Aston Villa-Wolverhampton Wanderers 2-3

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws