Woerts over Feyenoord-vacature: 'Net zo serieus genomen als kandidatuur Maaskant'

Woerts over Feyenoord-vacature: 'Net zo serieus genomen als kandidatuur Maaskant'

01-11-2021 23:24
24

Dennis te Kloese moet inderdaad de nieuwe Feyenoord-directeur noemen, meldt sportmarketeer Chris Woerts maandagavond bij Veronica Inside. De naam van CDA-politicus Theo van Eijk viel ook en Robert Maaskant bood zichzelf aan, maar volgens Woerts zijn zij niet serieus in beeld.

Algemeen directeur Mark Koevermans stapte onlangs op, maar volgens Woerts – tussen 2000 en 2008 zelf werkzaam geweest bij Feyenoord – werd er al langer gekeken naar mogelijke opvolgers. "Mark voelde de druk: jongens, ik word niet meer serieus genomen. Omdat ze al praatten met een andere kandidaat. En die heeft de vlucht naar voren genomen", aldus Woerts.

De Telegraaf noemde zondag de naam van Te Kloese, die jarenlang in het Mexicaanse voetbal heeft gewerkt en momenteel de leiding heeft bij Los Angeles Galaxy. "Zijn ouders wonen in Baarn, die ziet hij misschien één, twee keer per jaar, maar die zijn al op leeftijd. En hij denkt: ja, de laatste jaren dat ik nog bij mijn ouders kan zijn... En hij ziet Feyenoord als een geweldige uitdaging. Er is nog niets getekend, nog niets op papier, maar hij heeft gesprekken gehad met de commissarissen en dat is heel goed bevallen."

Van Eijk zal het in ieder geval niet worden, stelt Woerts. "Die heeft zich vandaag en de afgelopen weken geprofileerd als de opvolger van Mark. Die laat iedereen weten: ik zou een hele goede algemeen directeur van Feyenoord zijn", klinkt het. "Maar die wordt net zo serieus genomen als de kandidatuur van Robert Maaskant."

Woerts heeft ook nieuws op commercieel gebied: de hoofdsponsor plakt er een jaar aan vast. "Feyenoord gaat morgen (dinsdag, red.) bekendmaken dat ze het contract met Europarcs voor een jaar gaan verlengen, de optie in het contract hebben ze gelicht. Wordt morgen officieel bekendgemaakt, maar het is leuk dat we dat hier kunnen melden."