Klaassen: 'Dat iemand anders in vorm is, daar heb ik geen boodschap aan'

Klaassen: 'Dat iemand anders in vorm is, daar heb ik geen boodschap aan'

04-11-2021 08:13
24

Davy Klaassen had woensdag als invaller opnieuw zijn waarde voor Ajax tijdens de Champions League-clash met Borussia Dortmund (1-3). De aanvallende middenvelder erkent dat het niet makkelijk is om op de bank te zitten.

"Je wilt altijd spelen. Natuurlijk ben ik ook teleurgesteld, ben ik boos dat ik niet speel. Het enige dat je kan doen, is je laten zien als je erin komt", zegt Klaassen op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International.

Wedden

Meer odds

De Oranje-international strijdt met Steven Berghuis om een basisplaats, maar in Dortmund stonden ze twintig minuten samen op het veld. "De trainer heeft gewoon heel veel keuze, je moet zorgen dat je in zijn keuzes komt. Met de trainer heb ik het daarover ook gehad. Maar ja, wat moet je doen? Hij bepaalt. Je moet je zo goed moeilijk laten zien. Iedereen wil spelen. Dat iemand anders in vorm is, daar heb ik geen boodschap aan. Als je erin komt, moet je laten zien wat je waard bent."

Dat deed Klaassen onder meer met zijn treffer in blessuretijd. Hij bepaalde de eindstand op 1-3. "Het is een soort roes. Het is gewoon één grote vreugde, met iedereen. Je zag het hele team ook naar de hoek rennen waar de fans zaten. Dat zijn gewoon momenten voor het leven."

Volgens Klaassen is dit het sterkste Ajax waarin hij ooit gespeeld heeft. "Als je de ontwikkeling van Ajax ziet vanaf het moment dat ik ben weggegaan (2017, red.), dan is er een andere weg ingeslagen. Het is duidelijk dat dit zich uitbetaalt."