Xavi bereidt Barça-spelers voor: 'We zullen de grens opzoeken'

Xavi bereidt Barça-spelers voor: 'We zullen de grens opzoeken'

06-11-2021 12:15
47

Xavi staat voor de grootste uitdaging van zijn carrière. De kersverse trainer van FC Barcelona licht in gesprek met Mundo Deportivo een tipje van de sluier op over zijn plannen in Camp Nou.

De Catalaanse sportkrant sprak Xavi op het vliegveld van Doha, kort voor vertrek naar Barcelona. "Ik ben erg blij. Dit wordt de grootste uitdaging van mijn carrière, een gigantische uitdaging. Maar ik ga naar huis, naar Barça en ik heb er heel veel zin in. Ik ben de club dankbaar voor het vertrouwen."

Wedden

Meer odds

Xavi nam in 2015 afscheid met de Champions League, maar de situatie bij Barça is nu behoorlijk anders. "Het is niet het beste moment in de geschiedenis van de club, maar ik heb ook slechte momenten meegemaakt. Het eerste dat ik zal doen is met de spelers praten. Ik wil uitleggen wat mijn ideeën zijn. We zullen hard moeten werken om een team te vormen."

"We zullen de grens opzoeken, want wij zijn Barça, de beste club ter wereld", vervolgt de voormalig topmiddenvelder, die overkomt van Al-Sadd. "En de beste club ter wereld moet winnen, niet gelijkspelen of verliezen. De eisen zijn maximaal. We zullen proberen de spelers gelukkig te maken, en duidelijke doelstellingen formuleren. Ik ben heel positief."

Xavi ziet het bovendien als een voordeel dat hij nog samenspeelde met Marc-André ter Stegen, Jordi Alba, Gerard Piqué, Sergio Busquets en Sergi Roberto. "Ik ken vijf spelers uit de selectie heel goed, omdat we nog teamgenoten waren. Ik weet hoe ze trainen, hoe ze in elkaar zitten. En ze zijn de aanvoerders."

Xavi tekent een contract tot medio 2024 in Camp Nou. Hij is de opvolger van de ontslagen Ronald Koeman.