Willem II blijft wegzakken na totale offday: Sparta kopt zich boven de streep uit

Willem II blijft wegzakken na totale offday: Sparta kopt zich boven de streep uit

06-11-2021 21:50
29

Willem II stond eind september even tweede in de Eredivsiie, maar is na zijn overwinning op PSV steeds verder weggezakt. De Tricolores waren voor het bezoek van Sparta al vijf wedstrijden zonder zege en lieten zich thuis ook verrassen door de Kasteelclub, die na een 0-3 overwinning in Tilburg de degradatiezone heeft verlaten.

Sparta had in de vorige competitiewedstrijden van zowel RKC Waalwijk als Feyenoord in de laatste minuut verloren en was in elf competitieduels tot slechts acht treffers gekomen. Bart Vriends maakte één van die acht, maar verdrievoudigde in het Koning Willem II Stadion zijn kampioenstotaal. De centrale verdediger werd in het eerste half uur gevonden door Bryan Smeets en door Sven Mijnans, kopte twee keer raak en mocht zich meteen clubtopscorer van Sparta noemen: 0-1 en 0-2.

Willem II kon er niets tegenoverstellen en een deel van de fans kon na de eerste helft een fluitconcert niet onderdrukken. Na rust werd het echter niet veel beter voor de thuisploeg. Het was zelfs wachten op de 0-3. Vriends mocht zowaar roken aan een hattrick en Smeets stond in de weg bij een inzet van Lennart Thy, maar Emanuel Emegha had vlak voor tijd wel succes. Vito van Crooij gaf voor en ook Emegha sloeg toe met het hoofd: 0-3.