Buijs: 'Of de pijlen richten zich op mij of de groep heeft langer de tijd nodig'

Buijs: 'Of de pijlen richten zich op mij of de groep heeft langer de tijd nodig'

08-11-2021 23:23
25

FC Groningen-trainer Danny Buijs is in de voorbije drie seizoenen veel geprezen voor zijn werk bij FC Groningen, maar heeft het dit seizoen moeilijk. De Trots van het Noorden mocht zondag zijn handen dichtknijpen met een gelijkspel tegen RKC Waalwijk en staat net boven de degradatiestreep: Buijs erkent dat zijn prestaties voor verbetering vatbaar zijn.

De trainer is nog altijd op zoek naar de juiste samenstelling. Zondag ruimde hij zijn systeem met drie centrale verdedigers in voor een 4-4-2, met verdediger Neraysho Kasanwirjo als controlerende middenvelder. "Elke week ben ik aan het zoeken. Het is mij ook nog niet gelukt een passend antwoord te vinden. Misschien zegt dat ook iets over mij, dat zal de komende weken blijken", aldus de zelfkritische Buijs in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Zolang FC Groningen in de buurt van de degradatiestreep blijft bivakkeren, kan dat een keer consequenties hebben, beseft Buijs maar al te goed. "Als dit het niveau blijft, moet je het ergens een keer beoordelen", aldus de trainer, die twee mogelijke gevolgen benoemt. "Als ontwikkeling van het team en spelers individueel uitblijft en de club vindt dat dat wel had gemoeten, dan richten de pijlen zich op mij. Of je concludeert dat deze groep langer de tijd nodig heeft om te groeien."

FC Groningen staat na twaalf Eredivisie-speelrondes op de vijftiende plek, één punt boven nummer zestien Sparta. Na de interlandperiode gaat men op bezoek bij Go Ahead Eagles.