De tip van De Ligt? Ajax is geïnteresseerd in Juventus-speler De Winter

De tip van De Ligt? Ajax is geïnteresseerd in Juventus-speler De Winter

12-11-2021 12:45 Laatste update: 13:14
56

Ajax is geïnteresseerd in Koni De Winter, speler van Juventus, zeggen bronnen tegen VoetbalPrimeur. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft hem intensief laten scouten. De Winter staat al langer op de radar bij Ajax.

De Winter (19) is een verdediger die bij Juventus O23 in het hart van de verdediging speelt en door de club momenteel uit wordt geprobeerd als rechtsback. Ajax heeft hem hoog op de lijst staan, maar er zijn kapers op de kust en Juventus wil De Winter liever niet van de hand doen. Hij heeft in Turijn nog een contract tot 2024. Ajax heeft interesse, maar meer dan dat is het nu nog niet. Van concrete belangstelling is op dit moment geen sprake.

De Winter komt uit de jeugd van Lierse SK en Zulte Waregem. Hij werd in de zomer van 2017 opgepikt door Juventus, waar hij instroomde in het O17-elftal. De Winter is door Juventus-trainer Massimiliano Allegri al meermaals bij de selectie van het eerste elftal gehaald, maar zijn officiële debuut in het eerste maakte hij nog niet. De Winter stond afgelopen zomer in de belangstelling van Club Brugge.

Mogelijk is De Winter de speler die door Matthijs de Ligt getipt is bij Ajax. Marc Overmars zei voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles dat hij een tip van De Ligt op zou volgen.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)