Van Gaal spreekt over Montenegro en keeperskwestie: 'Denk dat het zo gaat'

Van Gaal spreekt over Montenegro en keeperskwestie: 'Denk dat het zo gaat'

12-11-2021 20:15 Laatste update: 20:22
11

Op papier is Nederland vele malen beter dan Montenegro, maar bondscoach Louis van Gaal rekent zich nog niet rijk. De Amsterdammer blikte vrijdag vooruit op de WK-kwalificatiewedstrijd.

Nederland heeft plaatsing voor het WK binnen handbereik. "Wij zitten in een poule, waarin niet de beste landen voorkomen. Wij hebben niet tegen Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje gespeeld. Maar deze landen hebben ook heel veel moeite om soortgelijke wedstrijden te winnen, tegen landen als Montenegro. Als je compact verdedigt en hoopt op een uitval... Bij Ajax in de gouden tijd wonnen we met veel goals tegen de amateurs, maar vloog er altijd eentje in. Omdat de ruimte achter de verdediging moeilijk te bespelen is. Laat staan als je nu tegen professionals en tegen Jovetic speelt...", zegt Van Gaal.

Over de allesbeslissende wedstrijd tegen Noorwegen wilde Van Gaal nog niet veel zeggen. "Ik denk dat we het eerst over Montenegro moeten hebben", countert hij. "Pas na die wedstrijd moeten we het over Noorwegen hebben. Davy Klaassen zei: we hebben het over Noorwegen en Montenegro gehad. Maar wij, de technische staf, hebben het alleen over Montenegro gehad. In onze voorbereiding gingen we ervan uit dat Jovetic zou spelen, nu speelt hij niet, dat is een verschil."

Keeperskwestie
Justin Bijlow is de vaste nummer één van het Nederlands elftal. Het is aannemelijk dat Mark Flekken zijn vervanger is en dus niet Jasper Cillessen. "Dat ga ik op dat moment beslissen, maar ik denk dat het zo gaat. Gewoon logisch nadenken."