Abidal gehoord vanwege mogelijke wraakactie op PSG-speelster Hamraoui

Abidal gehoord vanwege mogelijke wraakactie op PSG-speelster Hamraoui

15-11-2021 19:34
8

De naam van Eric Abidal is naar voren gekomen in het onderzoek naar de aanval op Paris Saint-Germain-speelster Kheira Hamraoui. De oud-verdediger van FC Barcelona zal spoedig door de Franse politie worden gehoord, zo is bevestigd aan Le Monde.

Volgens de toonaangevende Franse krant houdt de politie rekening met een wraakactie in de relationele sfeer. Ook een verhoor van de vrouw van Abidal, Hayet, is 'niet uitgesloten', erkent het Franse openbaar ministerie. Aanvankelijk werd ploeggenote en concurrente Aminata Diallo verdacht van het beramen van de aanval op Hamraoui, maar dat is niet langer de belangrijkste hypothese.

Hamraoui werd in de nacht van 4 op 5 november in Parijs door twee gemaskerde mannen uit een auto gesleurd, waarna met een ijzeren staaf op haar benen werd geslagen. De middenvelder van PSG zat samen met Diallo en een andere teamgenote in de auto. Ze moest in het ziekenhuis verschillende hechtingen laten zetten.

Volgens Le Monde hebben onderzoekers vastgesteld dat de simkaart in de mobiele telefoon van Hamraoui op naam staat van Abidal. De twee hadden naar verluidt een relatie in het verleden. De mannen die Hamraoui aanvielen zouden haar hebben verweten 'te slapen met getrouwde mannen'. Daags na de aanval zou ze hebben gebeld met Abidal.

De 67-voudig international van Frankrijk was van 2018 tot 2020 technisch directeur bij zijn oude club FC Barcelona. In diezelfde periode speelde Hamraoui voor de vrouwenploeg van de Catalanen. Overigens is Abidal sinds 2007 getrouwd met Hayet, met wie hij vijf kinderen heeft.