PEC Zwolle verrast: Langeler stopt per direct, ook Lodeweges vertrekt

PEC Zwolle verrast: Langeler stopt per direct, ook Lodeweges vertrekt

16-11-2021 09:48 Laatste update: 12:00
143

Art Langeler stopt per direct als trainer van PEC Zwolle. Hij ziet 'persoonlijk te weinig perspectief' om het tij te keren bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

Ook assistent-trainer Dwight Lodeweges vertrekt. Hij is solidair met Langeler, die zijn vertrek dinsdagochtend heeft aangekondigd bij PEC. De Zwollenaren bungelen na twaalf wedstrijden onderaan de Eredivisie. De achterstand op nummer zestien Sparta bedraagt zes punten.

'Langeler hoopt dat deze beslissing PEC Zwolle helpt uit deze situatie te komen', meldt de club via de officiële kanalen. PEC gaat op zoek naar een nieuwe trainer. De trainingen en wedstrijden staan tot nader orde onder leiding assistent-trainers Leeroy Echteld en Henry van der Vegt.

Langeler keerde afgelopen zomer terug bij PEC Zwolle. Zijn eerste periode eindigde in 2013 met de elfde plaats in de Eredivisie, maar dit seizoen bleef PEC daar ver van verwijderd. 'PEC Zwolle respecteert de beslissing van Langeler en Lodeweges en bedankt hen voor alle energie en effort die zij in de club hebben gestoken', klinkt het.

Langeler is de eerste vertrokken trainer van dit Eredivisie-seizoen.