Langeler verrast PEC met 'onomkeerbaar' besluit: 'Ergens ook wel moedig'

Langeler verrast PEC met 'onomkeerbaar' besluit: 'Ergens ook wel moedig'

16-11-2021 13:24
45

PEC Zwolle werd verrast door de mededeling van trainer Art Langeler om per direct op te stappen. Marcel Boudesteyn, de kersverse algemeen directeur van de Eredivisie-hekkensluiter, kreeg al snel door dat het besluit 'onomkeerbaar' was.

Langeler belde Boudesteyn maandagavond. "Je gaat het gesprek aan en je kijkt of er nog een kans is om het te keren en zodra het duidelijk is dat het onomkeerbaar is, moet je verder", zegt hij tegen RTV Oost. De algemeen directeur van PEC Zwolle ontkent niet dat Langeler was ontslagen als de resultaten ondermaats waren gebleven. "Als je staat waar wij staan, staat altijd de positie van de trainer onder druk. Hij heeft gekozen om door de voordeur weg te gaan."

Boudesteyn hoopt op een 'schokeffect'. "We zitten nu op een derde van het seizoen, nog twee derde te gaan. Er is een gezegde, ziek is nog niet dood en zo sta ik er ook in. We gaan proberen een goede vervanger te zoeken en ons vanuit deze situatie terug te knokken."

Omdat Langeler - en assistent Dwight Lodeweges - zelf zijn opgestapt, hoeft PEC Zwolle geen afkoopsom te betalen. Bij De Stentor laat Boudesteyn weten: "Wij werden verrast door het besluit van Art en Dwight, er stonden nog gesprekken gepland en waren niet van plan om de arbeidsrelatie te beëindigen. Wij respecteren evenwel hun beslissing. Ik vind het ergens ook wel moedig dat zij zelf deze keuze hebben gemaakt."