Van Gaal blij: De groep heeft Jasper ook omarmd, dat is fantastisch

Van Gaal blij: "De groep heeft Jasper ook omarmd, dat is fantastisch"

16-11-2021 23:30
20

Bondscoach Louis van Gaal is trots op de spelers van het Nederlands elftal, die het plan van aanpak 'fantastisch' hebben uitgevoerd tegen Noorwegen. Van zenuwen was bij hem geen sprake.

"Het is een fantastische week. We hebben elkaar leren kunnen in diepte- en hoogtepunten", zegt Van Gaal tegen de NOS. "Ik vind dat ze het plan fantastisch hebben uitgevoerd. We hebben twee goals gemaakt en de nul gehouden met een keeper die terugkomt uit het niets."

Van Gaal doelt op Jasper Cillessen, die een tijdje niet bij Oranje zat, maar na de blessure van Justin Bijlow ineens weer in het doel stond. "Ik wilde geen vreemde eenden in de bijt en de groep gesloten houden. De groep heeft Jasper ook omarmd, dat is fantastisch."

"Ik was bang voor de volgende dag omdat er een downstemming was", zegt Van Gaal over de wedstrijd tegen Montenegro (2-2). "We hebben de volgorde van meetings veranderd en de wedstrijd afgesloten. We zouden compacter spelen. Het is minder aantrekkelijk, maar geeft wel meer zekerheid. We hadden genoeg aan een gelijkspel."