's Ochtends met de koffers naar Madrid, 's avonds teken je bij Feyenoord'

's Ochtends met de koffers naar Madrid, 's avonds teken je bij Feyenoord'

17-11-2021 22:10
49

De transfer van Cyriel Dessers naar Feyenoord pakt goed uit. De Belgische spits is dolblij dat in De Kuip mag voetballen.

Dessers wordt door Feyenoord gehuurd van KRC Genk, waar hij op de bank was beland. In de gesprekken met Feyenoord kwam snel duidelijkheid. "Ik wist dat ze nog een spits zochten. Midden augustus had ik al een eerste gesprek met de trainer, uiteindelijk is het de laatste dag rondgekomen", zegt Dessers tegen Sport/Voetbalmagazine.

"Dat was de meest bizarre dag uit mijn leven. Je vertrekt 's ochtends met de koffer naar Madrid en denkt dat je daar de komende maanden gaat wonen, en 's avonds laat teken je voor Feyenoord. Dat was een rollercoaster van emoties", zegt Dessers, die eigenlijk voor een Spaanse club zou spelen. "Als speler heb je het op dat moment niet meer zelf in de hand, je bent totaal afhankelijk van wat er op dat moment in verschillende bestuurskamers wordt beslist, in Madrid, in Antwerpen, in Genk, in Rotterdam. Op dat moment had ik daar geen enkele invloed meer op; het was gewoon wachten op het beslissende telefoontje. Hoe vaak het die dag is gekeerd door verschillende redenen... Als dat gefilmd was en er zou een documentaire van gemaakt worden, dan zou die wel eens prijzen kunnen winnen."

Dessers ziet dat er een frisse wind door Feyenoord waait. "Die groep zat toen ik kwam al zo goed in mekaar. Het klikt, dan is het veel prettiger om ergens binnen te komen. Onze trainer Arne Slot is tactisch top, die denkt zoveel stappen vooruit. Juist als een tegenstander denkt te weten hoe we het gaan aanpakken, verzint hij wat anders om hen te verrassen. Dat fascineert me. Daarnaast is hij een hele goeie veldtrainer en hij is ook heel duidelijk in wat hij verlangt. Dan hoef je geen verdere uitleg te vragen. Dat is fijn voor spelers."