Lyon - Marseille definitief gestaakt nadat Payet waterfles op zijn hoofd kreeg

Lyon - Marseille definitief gestaakt nadat Payet waterfles op zijn hoofd kreeg

21-11-2021 22:59
35

Het treffen tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille is definitief gestaakt, nadat Dimitri Payet werd bekogeld met een waterflesje. Het leek er even op dat de wedstrijd hervat zou worden na een lange onderbreking, maar niets bleek minder waar.

Toen Payet in de vijfde minuut een corner wilde nemen, ging het mis. De Franse spelmaker kreeg een gevuld waterflesje op zijn hoofd, waarna hij met pijn naar het gras ging. Scheidsrechter Ruddy Buquet besloot toen om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Na een stop van ruim een uur werd besloten om de wedstrijd uit te spelen. Payet zou in dat geval alsnog niet meer op het veld verschijnen: hij had nog te veel last van het flesje dat hij op zijn hoofd kreeg. De spelers van Marseille reageerden echter woest op het hervatten van de wedstrijd: de bezoekers weigerden om nog op het veld te stappen.

Uiteindelijk kregen de Marseille-spelers hun zin na overleg in de catacomben: de beslissing om de wedstrijd uit te spelen werd teruggedraaid. Daardoor werd het duel twee uur na het incident definitief gestaakt.