De Boer: 'Z'n voetbalkwaliteiten zijn ongekend, hij doet aan Laudrup denken'

De Boer: 'Z'n voetbalkwaliteiten zijn ongekend, hij doet aan Laudrup denken'

30-11-2021 20:55
54

Ronald de Boer ziet dat de maniertjes van Noa Lang de gemoederen in Nederland veel meer bezig houden dan in België. Onder meer Marco van Basten oordeelde hard over de 22-jarige aanvaller na het duel van Club Brugge met KRC Genk.

"Ik weet niet goed waarom wij Nederlanders negatiever zijn. Ik begrijp wel dat hij kleur brengt in de competitie, maar jullie kunnen toch niet ontkennen dat die maniertjes er zijn, niet?", lacht De Boer in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Kijk mij doen, jullie weten er niets van. Dat wekt blijkbaar veel irritatie op in Nederland. Dan kan ik mij wel vinden in wat Marco zegt. En hij mag als drievoudig Gouden Bal-winnaar toch ook wel wat zeggen…"

De Boer ziet dat Lang gelukkig ook zijn voeten laat spreken. "Ik heb respect voor Noa, hoe hij zich heeft ontwikkeld sinds die stap terug naar Twente. Je kan zo gek mogelijk doen, maar je moet ook wel presteren. Brugge is een geweldige stap voor hem geweest. Laat ons wel wezen: zijn voetbalkwaliteiten zijn ongekend. Hij doet een beetje aan Michael Laudrup denken. Hoe makkelijk hij speelt, hoe gracieus hij voorbij zijn tegenstander gaat."

"Alleen gaat het hier bij ons in Nederland door zijn maniertjes niet vaak genoeg over die voetbalkwaliteiten", aldus De Boer. Daar heeft Lang in België minder last van. "Ze zijn er ongelooflijk tevreden over hem. En dan sluiten ze af en toe ook wel de ogen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie