Vitesse kan na elf bizarre dagen juichen: 'We staan internationaal op de kaart'

Vitesse kan na elf bizarre dagen juichen: 'We staan internationaal op de kaart'

20-12-2021 13:16
55

Vitesse heeft anderhalve week in spanning gezeten, maar is voor de eerste keer in zijn clubgeschiedenis door in een Europese poulefase. Algemeen directeur Pascal van Wijk haalde opgelucht adem.

Vitesse had bij aanvang van de laatste speeldag in de Conference League evenveel punten als Tottenham Hotspur, maar de pouleconcurrent kon vanwege een corona-uitbraak niet in actie komen tegen Stade Rennes. De Arnhemmers wonnen thuis van NS Mura, maar moesten vervolgens anderhalve week lang afwachten of dit zou volstaan voor Europese overwintering. Maandag kwam het hoge woord er dan toch uit bij de UEFA.

Van Wijk kijkt terug op elf 'bizarre' dagen. "Het was een bijzondere en lastige situatie, waarin wij een ander besluit moeilijk te verkroppen hadden gevonden", laat hij weten aan de geel-zwarte kanalen. "Omdat wij 'gewoon' aantraden tegen NS Mura, zou er mogelijk sprake kunnen zijn van een oneerlijk en ongelijk speelveld, en daarmee ook een groot sportief nadeel voor Vitesse. Maar we hebben gespeeld, gewonnen en de situatie afgewacht. We zijn blij dat de bevestiging nu is gekomen, al blijft het uiteraard een vreemd einde van de groepsfase. Daarnaast zou er in theorie nog een beroep kunnen volgen, al lijkt dat op basis van de eerste signalen niet te gaan gebeuren."

Na de winterstop wacht een tweeluik met Rapid Wien, met als inzet een plekje in de achtste finales van de Conference League. "Een prestatie waar eenieder met een geel-zwart hart enorm trots op mag zijn. Het is bovendien een enorm compliment aan onze spelers en staf. Vitesse staat internationaal op de kaart. We hebben dit seizoen uitgesproken dat we geloven in meer en hebben daad bij deze woorden gevoegd", sluit Van Wijk af.

De ploeg van Thomas Letsch ontvangt dinsdagavond hekkensluiter PEC Zwolle en sluit dan één van de meest memorabele kalenderjaren uit de clubgeschiedenis af. Vitesse haalde de bekerfinale, werd vierde in de Eredivisie en heeft dus een historische Europese campagne ingezet. Na zeventien speelrondes in het huidige seizoen staat men vijfde.