Conte is woest na Vitesse-succes: Echt waar, dit is een ongelooflijke beslissing'

Conte is woest na Vitesse-succes: "Echt waar, dit is een ongelooflijke beslissing'

21-12-2021 16:20 Laatste update: 16:26
73

Antonio Conte is het op z'n zachtst gezegd niet eens met de beslissing van de UEFA om Tottenham Hotspur een reglementaire 3-0 nederlaag toe te wijzen tegen Stade Rennes. Daardoor staat Vitesse in de volgende ronde van de Conference League.

Het beslissende Conference League-duel tussen Spurs en Rennes op 9 december werd afgelast, omdat het volgens de Engelse club door een corona-uitbraak niet mogelijk was om genoeg fitte spelers op te stellen. Vitesse profiteerde en staat sinds maandag officieel in de tussenronde van de Conference League. Spurs en Conte geven echter niet op en overwegen in beroep te gaan.

"Echt waar, dit is een ongelooflijke beslissing", begint de Italiaanse manager op een persconferentie. "Het is niet eerlijk, omdat de hele wereld weet dat we te maken met een groot coronaprobleem. We speelden niet, omdat we veel spelers corona hadden en de Britse regering besloot om ons trainingscomplex op slot te gooien."

"Deze beslissing van de UEFA is voor mij, voor de spelers, voor de club en voor onze supporters ongelooflijk en oneerlijk", foetert Conte. "Ik ben erg teleurgesteld, begrijp het ook niet. Dit is niet onze schuld."

Sánchez
Ook oud-Ajacied Davinson Sánchez is boos. "We hebben het recht om te spelen en dan is het niet eerlijk om zomaar uit de competitie gegooid te worden", zegt hij tegen Sky Sports. "We hadden in de Conference League veel moeite met de uitwedstrijden, maar hadden nog steeds een kans om door te gaan. Dus het is enorm oneerlijk."