'PEC heeft twee keer beet en sluit transferdeals met Vitesse en Ajax'

'PEC heeft twee keer beet en sluit transferdeals met Vitesse en Ajax'

30-12-2021 22:25
61

Oussama Darfalou speelt de rest van het seizoen bij PEC Zwolle. De Algerijnse spits wordt door Vitesse verhuurd, waarna hij komende zomer transfervrij is. Ook Max de Waal zou in Overijssel gaan voetballen.

De laatste details moeten nog rondkomen, zo weet De Gelderlander, maar dan staat niets Darfalou meer in de weg om zondag of maandag al mee te trainen met de ploeg van trainer Dick Schreuder. PEC was naarstig op zoek naar aanvallende versterking en heeft die met Darfalou én Jong Ajax-aanvaller Max de Waal gevonden. Die zou ook al op weg zijn naar Zwolle.

Bij Vitesse was de Algerijn op een dood spoor beland. Hij kreeg geen speeltijd meer van trainer Thomas Letsch en bij PEC krijgt hij de kans om zich alsnog op het hoogste niveau te laten zien. In Zwolle zal hij er, samen met De Waal, voor moeten zorgen dat de Blauwvingers zich handhaven in de Eredivisie.

Dat wordt nog moeilijk genoeg, want de formatie van Schreuder staat onderaan met zes punten uit achttien wedstrijden. Omdat er twee clubs rechtstreeks degraderen, is zeventiende worden ook niet genoeg. De achterstand op nummer zestien Sparta bedraagt zeven punten en de veilige vijftiende plaats lijkt met tien punten achterstand al helemaal uit zicht.