Vitesse-fans over ingestort vak: 'GelreDome trilt ook soms, dit was Kuip-achtig'

Vitesse-fans over ingestort vak: 'GelreDome trilt ook soms, dit was Kuip-achtig'

02-01-2022 11:08
42

Het instorten van het uitvak na de Gelderse derby NEC-Vitesse was één van de meest ingrijpende gebeurtenissen van 2021. De Gelderlander spreekt een aantal Vitesse-fans die nietsvermoedend feestvierden na de gewonnen wedstrijd, toen het opeens even helemaal mis dreigde te gaan.

De Arnhemmers hadden met 0-1 gewonnen en de spelers vierden op het veld feest met de meegereisde supporters in het uitvak. "De tribune voelde daarvoor al wel als een trampoline. Je voelde 'm op en neer gaan", vertelt supporter Marc, die net als zijn vrienden alleen met zijn voornaam in de Gelderlander verschijnt. "In GelreDome voel je het soms wel trillen, maar dit was meer Kuip-achtig. Dat je ook de camera's op en neer ziet gaan, zeg maar", vult Bas aan.

Op het moment zelf won de euforie het van de schrik. "Dan kijk je wat meer om je heen en begint iedereen langzaam te verdwijnen en dán zie je dat de tribune doormidden is gebroken", aldus Bas. "Het gekke is: de spelers bleven voor het vak staan. Die schrokken twee seconden, maar bij de derde seconde gingen ze alweer feestvieren. Met dat voor je, denk je: oh, het zal allemaal wel meevallen", deelt Patrick zijn ervaringen.

Achteraf realiseerden de Vitesse-aanhangers zich pas hoe goed ze weg waren gekomen. "Een dag later besef je pas écht dat dit helemaal fout had kunnen gaan. Als je die beelden vanaf de kant van het veld ziet, besef je: wat een mazzel hadden wij", vertelt Marc. Ook Patrick prijst zich achteraf gelukkig. "Toen ik de volgende ochtend brood aan het smeren was voor mijn kinderen, gewoon iets simpels, dacht ik wel: dit had ik ook zo maar niet meer kunnen doen."