'Ik vind dat we nu niet moeten zeuren dat het trainingskamp niet optimaal was'

'Ik vind dat we nu niet moeten zeuren dat het trainingskamp niet optimaal was'

07-01-2022 18:25
7

NEC-trainer Rogier Meijer heeft geen spijt van het trainingskamp in Spanje. De Nijmegenaren moesten voortijdig vertrekken uit Andalusië, maar de oefenmeester wil niet spreken van een mislukte trainingsweek.

Hoewel er bij NEC niemand besmet was met het coronavirus, had de club twee redenen om eerder weg te gaan uit Spanje: meerdere spelers van de promovendus kampen met blessureleed en men vreest voor de snel oprukkende omikron-variant van het coronavirus. "Ik had graag nog het oefenduel met Hamburger SV (op vrijdag, red.) gespeeld als afsluiter van het trainingskamp", vertelt Meijer tegenover de Gelderlander.

"Maar het is niet het einde van de wereld dat die wedstrijd niet is doorgegaan. Ook bij andere Eredivisie-clubs gaan oefenwedstrijden niet door", vervolgt de coach. "Iedereen heeft dezelfde problemen."

Meijer legt vervolgens uit hoe er is besloten om eerder terug te gaan naar Nederland. "Met elkaar hebben we de beslissing genomen om naar Spanje te gaan én om eerder terug te keren. Ik vind dat we nu niet moeten zeuren dat het trainingskamp niet helemaal optimaal was. We hebben op de wedstrijd na alle arbeid gedaan die we vooraf hadden bedacht. En dat in betere omstandigheden dan in Nederland. Bovendien zijn we als spelers en staf lang bij elkaar geweest op één plek. Dat heeft de teamsfeer goed gedaan."