PSG sleept met Simons punt uit het vuur bij Bosz, De Vrij en Dumfries winnen nipt

09-01-2022 22:50 Laatste update: 22:51
23

Paris Saint-Germain heeft in het laatste kwartier nog een punt uit het vuur weten te slepen bij het Olympique Lyon van Peter Bosz. Internazionale boekte - met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis - een minimale overwinning op SS Lazio. Atlético Madrid speelde gelijk, waardoor het niet profiteert van de misstap van FC Barcelona.

Lyon - PSG 1-1
Het Lyon van Bosz kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen PSG, dat het zonder Lionel Messi moest stellen. Bruno Guimarães stuurde landgenoot Lucas Paquetá met een geweldige pass weg. De aanvallende middenvelder bleef vervolgens koel en wist Keylor Navas te verschalken: 1-0.

Na de goal bleef Lyon kansen krijgen, ondanks dat Paris de bal meer in bezit had. Dat resulteerde in de eerste helft niet meer in een treffer: 1-0 was de ruststand. Na de pauze voerde Mauricio Pochettino een aantal wissels door bij de bezoekers, in de jacht op de gelijkmaker. Daardoor betrad Xavi Simons het veld.

Niet veel later maakte PSG ook de 1-1. Drie invallers waren betrokken bij de goal: Edouard Michut gaf een pass in de breedte, waarna Simons een overstapje deed. Zodoende kwam de bal terecht voor de voeten van Thilo Kehrer, die de bal met enig geluk in het doel van Lyon knalde. Daarmee bepaalde de Duister de einduitslag op 1-1. Bosz en co. staan nu elfde op de ranglijst. PSG blijft eerste met een straatlengte voorsprong op alle andere Ligue 1-teams.

Inter - Lazio 2-1
Bij de thuisploeg stonden De Vrij en Dumfries allebei in de basis. Het Nederlandse duo zag in de dertigste minuut hoe Alessandro Bastoni voor de openingstreffer zorgde. Inter kon echter niet lang genieten van de voorsprong: vijf minuten later maakte Ciro Immobile de gelijkmaker. De Vrij ging niet helemaal vrijuit, al zagen Samir Handanovic en Milan Skriniar er nog slechter uit bij de tegentreffer.

In de tweede helft wist Inter echter orde op zaken te stellen. Skriniar maakte zijn fout goed en kopte de winnende treffer tegen de touwen. Daardoor is Inter weer koploper in de Serie A. Lazio staat nu achtste.

Villarreal - Atlético 2-2
Na de misstap van Barcelona in Granada, kreeg Atlético de kans om uit te lopen op de Catalaanse concurrent. Hoewel de ploeg van Diego Simeone op voorsprong kwam door een geweldige goal van Ángel Correa, is dat niet gelukt: het duel eindigde in 2-2. Atlético stijgt wel naar de derde plek in La Liga. Villarreal staat nu achtste.