Hofland heeft spijt van 'verraden' Verbeek: 'Mensen denken dat ik Gertjan haatte'

Hofland heeft spijt van 'verraden' Verbeek: 'Mensen denken dat ik Gertjan haatte'

12-01-2022 15:42
53

Kevin Hofland is niet trots op het feit dat hij er mede voor zorgde dat Gertjan Verbeek in januari 2009 werd ontslagen bij Feyenoord. De toenmalig verdediger van de Rotterdammers beklaagde zich destijds bij de raad van commissarissen over de werkwijze van de trainer.

Verbeek voelde zich verraden door Hofland. "Mensen denken dat ik Gertjan haatte, maar dat was niet zo", zegt de ex-coach van Fortuna Sittard tegen Voetbal International. "Ik was hartstikke blij toen hij werd aangesteld. Man van hard werken, goeie mentaliteit. Onze samenwerking was gewoon goed. Maar zijn omgang met mensen niet. Zijn benadering was anders dan iedereen gewend was, waardoor heel veel spelers en stafleden met de ziel onder hun arm rondliepen."

"Gesprekken brachten geen verbetering", vervolgt Hofland. "Toen ben ik voor de groep opgekomen, omdat ik denk dat je in harmonie veel meer bereikt. De kritiek kwam van veel kanten, Giovanni van Bronckhorst en Roy Makaay deden ook hun beklag. Maar ja, ik werd de gebeten hond. Als ik toen de wijsheid van nu had gehad, was ik veel meer het gesprek aangegaan met Gertjan. Had ik hem meer willen helpen, dingen uit handen proberen te nemen. En zo zal hijzelf inmiddels vast ook inzien dat hij zich toen wat anders had kunnen opstellen."