VVV-Venlo slaat 'AZ-dubbelslag' op Deadline Day en haalt twee spelers binnen

VVV-Venlo slaat 'AZ-dubbelslag' op Deadline Day en haalt twee spelers binnen

31-01-2022 20:44
17

VVV-Venlo heeft zich versterkt met AZ-spelers Richard Sedlácek en Julius Dirks. Sedlácek wordt definitief overgenomen, Dirks komt op huurbasis naar De Koel. VVV heeft een optie tot koop bedongen.

Sedlácek heeft een contract getekend tot de zomer van 2023, zo meldt VVV via de officiële kanalen. De Tsjech kwam in 2018 over van Sparta Praag, waar hij in de O19 speelde. Hij maakte zijn debuut in Alkmaar op 12 oktober 2018, toen hij binnen de lijnen kwam bij Jong AZ. Hij kwam uiteindelijk tot 51 wedstrijden voor Jong AZ. 

"VVV is een hele mooie club met geweldige supporters. Toen ik eerder dit seizoen met Jong AZ in Venlo speelde, was de sfeer in het stadion ongelofelijk. Ik kan echt niet wachten om als speler van VVV in een volle Koel te spelen", vertelt Sedlácek op de clubwebsite van VVV.

Dirks kwam in 2012 bij AZ en maakte de overstap van DEM naar Alkmaar. Zijn contract werd vorige zomer nog verlengd tot medio 2023. De verdediger maakte op 29 augustus 2020 zijn profdebuut namens Jong AZ. Hij speelde tot nu toe negentien Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden, waarvan dertien als basisspeler. Hij maakt het seizoen af in Venlo en VVV kan hem na dit seizoen definitief overnemen.