PSV-middenveld overbezet: 'Hij kan ook daar een ontdekkingsreis maken'

PSV-middenveld overbezet: 'Hij kan ook daar een ontdekkingsreis maken'

21-02-2022 19:17
25

Joey Veerman lijkt zich bij PSV in de basis te hebben gespeeld. Voor Roger Schmidt de taak weggelegd om een middenveld samen te stellen dat samen rendeert. Aad de Mos weet dat de PSV-trainer concessies moet doen. 

Tegen sc Heerenveen speelde Veerman op tien, terwijl Mario Götze wederom in de spits werd geposteerd. "Individualisten kan je prima met elkaar opstellen", laat De Mos weten tegenover het Eindhovens Dagblad. Ibrahim Sangaré en Erick Gutiérrez vormden het blok voor de verdediging tegen de Friezen en de voormalig coach is van mening dat Schmidt met dit duo niet moet schuiven. "Maar tegen Maccabi Tel Aviv (aanstaande donderdag, red.) kan je rustig Götze en Veerman omwisselen."

Wedden

Meer odds

Veerman zelf gaf te kennen voorkeur te geven aan een rol als nummer zes of acht. "Hij moet ook beseffen dat hij niet altijd kan spelen waar hij wil", aldus De Mos. "Hij kan ook een ontdekkingsreis maken op een andere positie. Op tien kan hij beslissend worden met zijn steekpasses."

Donderdag speelt PSV de return tegen Maccabi in de tussenronde van de Conference League. Toch pleit De Mos in Israël niet voor Veerman of Götze als aanvalsleider. "Ik zou daar altijd Eran Zahavi opstellen." Daar heeft De Mos zijn redenen voor. "Het publiek in Israël heeft respect voor hem, dat geeft ook goodwill. Als hij op de bank zit, geeft het Maccabi extra motivatie om erop te klappen."