Ten Hag blikt vooruit op AZ-uit en onthult meteen transferdoelwit Ajax

Ten Hag blikt vooruit op AZ-uit en onthult meteen transferdoelwit Ajax

02-03-2022 13:55 Laatste update: 03-03-2022 07:46
148

Erik ten Hag steekt zijn enthousiasme voor Owen Wijndal niet onder stoelen of banken. Ajax speelt donderdagavond tegen AZ en treft de linksback dus opnieuw. Het is geen geheim dat Ajax Wijndal volgt.

"Wijndal zit bij de selectie van het Nederlands elftal. Als je je daar etaleert, vind ik dat je ook de kwaliteiten voor een topclub hebt. Hij staat inderdaad al een tijdje op ons lijstje", zegt Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het bekerduel tussen AZ en Ajax.

Ten Hag probeert Ajax opnieuw zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd tegen AZ, die eerder dit seizoen door de Alkmaarders werd gewonnen. "Het gevaar van AZ zit hem in de dynamiek, maar dat is tegelijkertijd ook een zwakte Wij kunnen daar op inspelen en onze kracht ligt aan de rechterkant", zegt Ten Hag. "AZ is een heel stabiel geheel met ontzettend veel drive. Dat ze al zolang ongeslagen zijn is niet voor niets."

Ten Hag heeft de eerder ontmoeting met AZ teruggekeken. "Daar haal je bepaalde elementen uit. Ze deden een aanpassing, maar dat wil niet zeggen dat ze dat donderdag weer doen. Misschien doen ze wel weer een andere aanpassing. We zien het als een finale en daar kijken we met z'n allen naar uit."