Pascal Jansen: 'Ik vond het jammer en ietwat ongepast van Ten Hag'

Pascal Jansen: 'Ik vond het jammer en ietwat ongepast van Ten Hag'

04-03-2022 08:43
172

AZ-trainer Pascal Jansen is na de bekernederlaag tegen Ajax dieper ingegaan op de uitspraken van collega Erik ten Hag over Owen Wijndal. Jansen vindt het 'vervelend en ongepast' dat de Amsterdammers een dag voor de wedstrijd hun interesse kenbaar maakten in de linksback.

"Ik vond het jammer en ietwat ongepast om het vlak voor zo'n wedstrijd nog aan te halen, maar het is gebeurd. Dat is wat het is", vertelt Jansen voor de camera van Voetbal International. Door de uitspraken van Ten Hag waren de ogen extra op de AZ-aanvoerder gericht. "Dat is ook jullie taak", stelt Jansen. "Op het moment dat zoiets de wereld in wordt geholpen, gaat zoiets spelen."

Wedden

Meer odds

"Wij concentreren ons op de dingen die wij kunnen en moeten beïnvloeden en Owen staat er precies hetzelfde in. Het is vervelend en ik vond het ongepast", benadrukt Jansen, die niet van plan is om de Ajax-trainer aan te spreken. "Nee, ik ga niet over zijn woorden. Op het moment dat ik ernaar wordt gevraagd, geef ik gewoon mijn mening. Ik vond het ongepast."

Wijndal gaf voor de camera van VoetbalPrimeur al aan dat hij zich nu niet bezig houdt met de interesse van Ajax. "Als dat soort dingen je afleiden, moet je misschien een ander beroep gaan zoeken."