Sparta legt uit waarom spelers niet wilden doorspelen: 'Focus lag niet op voetbal'

Sparta legt uit waarom spelers niet wilden doorspelen: 'Focus lag niet op voetbal'

05-03-2022 00:15
71

Sparta heeft via de officiële kanalen gereageerd op de gebeurtenissen in Arnhem van vrijdagavond. De spelers, stafleden en overige vertegenwoordigers van de club besloten na de tijdelijke onderbreking van de wedstrijd tegen Vitesse om helemaal niet meer verder te gaan.

Aanvankelijk leek het erop dat de wedstrijd nog wel hervat zou worden. Vitesse-trainer Thomas Letsch liet zich al ontvallen dat ook de veiligheidscoördinator van Sparta eigenlijk door wilde laten spelen. 'In eerste overleg werd door de veiligheidsorganisatie van Vitesse aangegeven dat zij de situatie veilig genoeg vonden vanuit de zijde van de Vitesse-aanhang. Sparta gaf aan dat wij geen problemen zagen met de Spartaanse fans in het gastenvak', licht De Kasteelclub toe middels een statement.

Na de incidenten rondom doelman Maduka Okoye en de cameraman van ESPN wilde Sparta echter niet meer doorspelen. 'De spelers, stafleden en de directie van Sparta waren van mening dat de veiligheid, gezien de opeenvolging van incidenten, niet gegarandeerd kon worden. Daardoor was de focus van onze spelers niet meer volledig op het voetbal en de veiligheid gericht en dat is de eerste prioriteit voor de gehele club.'

De KNVB heeft inmiddels laten weten dat er drie scenario's klaarliggen, waar na onderzoek van de tuchtcommissie voor gekozen kan worden. De wedstrijd wordt afgesloten met de 0-1 tussenstand als eindstand, de laatste minuten van de wedstrijd worden uitgespeeld óf de wedstrijd wordt in zijn geheel opnieuw gespeeld.