Manchester City klopt Manchester United: dubbelslag De Bruyne en Mahrez

06-03-2022 19:27
51

Manchester City heeft de leidende positie in de Premier League verstevigd. Stadgenoot en aartsrivaal Manchester United had geen antwoord op de voetbalmachine van manager Pep Guardiola, die Kevin De Bruyne dankbaar mocht zijn.

De Manchester Derby was vijf minuten oud toen De Bruyne voor het eerste doelpunt tekende in het Etihad Stadium. Na een goede actie van Jack Grealish kwam de bal voor de voeten van de Belg, die niet twijfelde en de bal achter doelman David de Gea schoot: 1-0.

Even later werd het gelijk. Uitgerekend Jadon Sancho, opgeleid door City, zette United op gelijke hoogte. De Engelsman rondde een flitsende counter af met een schot in de verre hoek. Het publiek werd verwend, want zes minuten later was het wéér raak. De Bruyne maakte zijn tweede: 2-1.

Na 68 minuten deelde Manchester City de genadeklap uit. Riyad Mahrez nam een corner perfect op de pantoffel en zorgde daarmee voor de 3-1. Mahrez en João Cancelo waren daarna dicht bij meer doelpunten, maar dat bleef United aanvankelijk bespaard. Uiteindelijk mocht Mahrez nog de 4-1 maken.

Manchester City heeft nu zes punten meer dan achtervolger Liverpool. The Reds hebben een wedstrijd minder gespeeld, waardoor de titelrace in de Premier League allesbehalve beslist is. Manchester United moet het doen met de vijfde plek. De achterstand op City is opgelopen tot 22 (!) punten.