'Serieus bod' op Veerman vóór PSV-transfer: 'Ik zat aan tafel, ken de bedragen'

'Serieus bod' op Veerman vóór PSV-transfer: 'Ik zat aan tafel, ken de bedragen'

07-03-2022 09:58
34

Joey Veerman maakt indruk bij PSV, maar de 23-jarige middenvelder had dit seizoen ook voor AZ kunnen spelen. De Alkmaarders waren bereid ver te gaan, bevestigt algemeen directeur Robert Eenhoorn.

AZ geeft zelden grote bedragen uit aan nieuwe spelers, maar voor Veerman werd een uitzondering gemaakt. Althans, dat was de bedoeling. AZ deed een bod dat in de buurt kwam van het bedrag dat PSV in januari overmaakte naar Heerenveen: zo'n zes miljoen euro.

"Het klopt dat we hoger zijn gegaan dan de afgelopen jaren", zegt Eenhoorn bij ESPN. "Zes miljoen? Dat moet je niet geloven. Hoeveel het wel was, doet er niet toe." Max Huiberts, technisch directeur van AZ, bevestigde eerder dat AZ bijna net zoveel heeft geboden als PSV. Eenhoorn laat zich echter niet uit de tent lokken. "Ik heb aan tafel gezeten bij Heerenveen, dus ik ken de bedragen heel goed."

"Het was een serieus bod, maar die zes miljoen klopt niet", benadrukt Eenhoorn. "Waarom zou ik het exacte bedrag ook moeten zeggen? Dat doet geen enkele club."