Bijzondere ontmoeting voor Letsch tijdens Vitesse-Roma: 'Nooit verwacht'

Bijzondere ontmoeting voor Letsch tijdens Vitesse-Roma: 'Nooit verwacht'

09-03-2022 16:00
1

Vitesse-trainer Thomas Letsch kijkt uit naar de ontmoeting met het AS Roma van José Mourinho. De Duitser noemt het 'een eer' om tegenover The Special One te staan.

In de Conference League stuit Vitesse op AS Roma. Vlak na de loting vertelde Letsch al kort over Mourinho, nu gaat de oefenmeester uitgebreider in op het treffen met de Portugees. "Als je kijkt naar titels, dan is Mourinho één van de succesvolste trainers van deze eeuw", laat Letsch optekenen door de Gelderlander. "Het is een eer om tegen hem te spelen. (...) Ik had nooit verwacht dat ik zelf ooit tegenover Mourinho zou staan."

Wedden

Meer odds

"Mourinho heeft het voetbal veranderd", vervolgt Letsch. "Hij heeft een bepaalde speelstijl geïmplanteerd. Zijn bijnaam is meer dan terecht The Special One. Hij is een rolmodel. Maar ook Mourinho heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld. Hij is niet meer dezelfde trainer als vijf jaar geleden."

Letsch streeft echter wel een ander soort voetbal na dan Mourinho. "Zijn speelstijl is niet per se mijn speelstijl, maar het zou stom zijn als ik leer niet van een trainer als Mourinho. Je moet als collega juist naar dat soort coaches kijken. Kijken hoe zij dingen aanpakken. Datzelfde geldt voor Guardiola, Klopp, Tuchel en ga zo maar door. Mourinho hoort bij de allerbeste coaches."