'Waarschuwing' voor PSV: 'Kan niet nog eens gebeuren, Ajax verspeelt amper punten'

'Waarschuwing' voor PSV: 'Kan niet nog eens gebeuren, Ajax verspeelt amper punten'

11-03-2022 14:02
145

Roger Schmidt stelt dat PSV niet nog een keer zo wisselvallig voor de dag kan komen als tegen FC Kopenhagen. De ploeg van de Duitser speelde uiteindelijk met 4-4 gelijk, nadat de Denen meerdere keren op voorsprong kwam.

Daags na de Conference League-wedstrijd schuift Schmidt aan bij de persconferentie. "We zitten in een situatie dat we ons niet veel ups-and-downs kunnen veroorloven", laat hij optekenen door Voetbal International. "In de bekerfinale kan dit niet en in de competitie ook niet, want Ajax zal niet veel punten meer verliezen.

Wedden

Meer odds

"Wat dat betreft is het goed dat het ons nu gebeurt, in de heenwedstrijd in de Conference League, want dan heb je nog een tweede wedstrijd om dit nog goed te maken", vervolgt Schmidt. "Maar als je kampioen wil worden, is iedere wedstrijd een finale. Wat dat betreft is het misschien wel goed dat we gister (donderdag, red.) een waarschuwing hebben gekregen."

Toch wil Schmidt geen groot item maken van het PSV-verval tegen Kopenhagen. "We hebben spelers die terugkomen van blessures, Joey Veerman is nieuw in het team; dan mis je een bepaald ritme. We speelden een internationale wedstrijd en troffen een tegenstander die heel scherp was; dan is het normaal dat je soms eens verrast wordt tijdens een wedstrijd. Dat hoort bij het voetbal."