Groningen breekt vroegtijdig met clubicoon: 'Dit is een pijnlijke beslissing'

Groningen breekt vroegtijdig met clubicoon: 'Dit is een pijnlijke beslissing'

14-03-2022 16:51
55

FC Groningen breekt vroegtijdig met Paul Matthijs. De trainer van de Onder 18 van de Trots van het Noorden, die tijdens zijn actieve loopbaan meer dan 250 wedstrijden voor Groningen speelde, zou na dit seizoen al vertrekken.

Nadat Matthijs te horen kreeg dat hij na dit seizoen weg moest bij Groningen, ontstond er volgens de club een 'onwerkbare situatie'. "Nadat wij onze beslissing om niet tot contractverlenging over te gaan aan Paul kenbaar hebben gemaakt, is dit besluit van invloed geworden op de sfeer en onderlinge samenwerking op de werkvloer van ons trainingscomplex op Corpus den Hoorn", zo zegt algemeen directeur Wouter Gudde op de clubsite.

"Op verzoek van Paul heeft hij met mij hierover een gesprek gevoerd en alles samenvattend is dit voor ons als directie aanleiding geweest om de samenwerking eerder stop te zetten", gaat Gudde verder. "Wij hebben Paul uitgelegd waarom we tot dit besluit zijn gekomen. Het is een pijnlijke beslissing om op deze manier afscheid te moeten nemen van iemand die veel voor de club heeft betekend en wij wensen Paul alle succes in de toekomst."

De Trots van het Noorden krijgt volgend seizoen een heel ander gezicht. Eerder werd namelijk al bekend dat hoofdtrainer Danny Buijs dan niet meer voor de groep zal staan. Frank Wormuth, die nu nog de scepter zwaait bij Heracles Almelo, volgt hem op.