Hofland gelooft in Willem II: 'Tegen wie heeft Ajax het lastig? De kleintjes'

Hofland gelooft in Willem II: 'Tegen wie heeft Ajax het lastig? De kleintjes'

15-03-2022 16:50
28

Kevin Hofland heeft er nog alle vertrouwen in dat hij Willem II voor de Eredivisie kan behouden. De kersverse trainer van de Tilburgers heeft wel een idee hoe hij de vrije val in de Eredivisie een halt toe kan roepen.

Willem II won slechts één van zijn laatste negentien wedstrijden en is afgezakt naar de zestiende plaats. PEC Zwolle en Sparta hebben slechts twee punten minder. "Ik ben een trainer die dingen analyseert. Maar soms moet je niet dooranalyseren en is het gewoon iets menselijks. Met jongens die vertrouwen nodig hebben. Niet dat ze dat niet hebben gekregen, maar ik bedoel vanuit zichzelf", zegt Hofland tegen de NOS.

De oud-verdediger ziet dat de Tricolores vooral moeite hebben met scoren. "Wij gaan ervoor zorgen dat het geloof er is en dat dat er ook tot het eind van de wedstrijd blijft. Dat je ervan overtuigd bent dat je gaat scoren en ook dat je sámen gaat verdedigen om de nul te houden. Al moet je ook een beetje geluk hebben, maar dat dwing je ook zelf af."

Hofland had dinsdag zijn eerste werkdag bij Willem II, maar hij observeerde alleen tijdens de training. "Ik heb één op één met spelers gepraat om te horen wat er in hun hoofd speelt, hoe ze in hun vel zitten, hoe het thuis is. Dat soort kleine dingetjes", stelt hij. "Het belangrijkste is om zo snel mogelijk de mens achter de speler te leren kennen, zodat je weet hoe je met 'm om moet gaan."

Willem II treft onder meer nog AZ, Feyenoord, Vitesse, PSV en FC Utrecht, maar Hofland ziet voldoende kansen. "Volgens mij is elke wedstrijd in de Eredivisie zwaar. Ze zeggen vaak dat als je tegen de lagere clubs speelt: dat is een makkie. Maar kijk eens naar Ajax: tegen wie hebben ze het lastig? Tegen de kleintjes."