Onana even op kantoor geroepen bij Ten Hag: Dit hoort er ook bij

Onana even op kantoor geroepen bij Ten Hag: "Dit hoort er ook bij"

20-03-2022 14:25 Laatste update: 15:01
22

Ajax-doelman Andre Onana verkeert niet bepaald in beste vorm. Trainer Erik ten Hag heeft de afgelopen dagen met zijn doelman gesproken.

Mede door een fout van Onana tegen Benfica ligt Ajax uit de Champions League. De Onana van nu is een schim van de Onana die onder de lat van Ajax furore maakte. "Natuurlijk hebben we met hem extra gesproken. Hij mist ritme en het zal van wedstrijd tot wedstrijd beter gaan. Dit hoort er ook bij. Als je er zolang uit bent geweest kun je zo'n fout maken omdat je ritme mist", zegt Ten Hag bij ESPN.

De verdediging van Ajax heeft de afgelopen weken een knauw gekregen. Niet alleen Onana ontbrak, maar ook Noussair Mazraoui en Jurriën Timber vielen weg. "Dan kan het qua automatisme minder zijn. Regels moeten automatisme worden."

"Je moet ze oppeppen en bij elkaar rapen. Maar het is De Klassieker", aldus Ten Hag, waarmee hij zegt dat de spelers daarvoor niet gemotiveerd hoeven te worden. "Ik heb mijn werk gedaan, het is nu aan de spelers. Zij moeten het in de samenwerking doen."