Roma haalt na Vitesse-thuis uit in derby, geen zorgen voor PSV-opponent Leicester

Roma haalt na Vitesse-thuis uit in derby, geen zorgen voor PSV-opponent Leicester

20-03-2022 20:26 Laatste update: 22:26
19

PSV-opponent Leicester City moest met een schuin oog naar beneden kijken, maar lijkt na een thuiszege op Brentford definitief veilig. Verder haalden Liverpool en Manchester City de halve finale van de FA Cup, morste Borussia Dortmund punten, maakte AS Roma vlak na de bijna-blamage tegen Vitesse korte metten met stadgenoot SS Lazio en heeft Club Brugge de play-offs om de landstitel behaald.

1. FC Köln - Borussia Dortmund 1-1
Nadat Bayern München in twee keer op rij puntenverlies leed, kon Dortmund de koppositie weer even ruiken in Duitsland. Om langer dan een week in de buurt te blijven van de rivaal, moest BVB wel winnen in Keulen. Dat lukte de ploeg van Marco Rose echter niet: na goals van Marius Wolf en Sebastian Andersson stond er een 1-1 stand op het scorebord na negentig minuten. Bayern staat daardoor nu met zes punten voor in de Bundesliga.

Nottingham Forest - Liverpool 0-1
Na een bezoek aan Championship-ploeg Nottingham Forest mag Liverpool opgelucht ademhalen. The Reds traden met meerdere basisspelers aan op City Ground, maar wisten lange tijd niet het net te vinden. Nottingham kreeg ook goede kansen, maar Diogo Jota maakte een kwartier voor tijd de enige goal van de wedstrijd, uit een voorzet van Konstantinos Tsimikas. Daardoor staat Liverpool in de halve finale van de FA Cup.

Tottenham Hotspur-West Ham United 3-1
Tottenham Hotspur heeft één wedstrijd meer gespeeld dan de grote rivaal Arsenal, maar heeft de nummer vier van de Premier League onder druk gezet. De stadsderby tegen West Ham United van zondag werd met 3-1 gewonnen. Kurt Zouma hielp Spurs een handje met een eigen goal, het konningskoppel Harry Kane - Heung-min Son verzorgde de 2-0. Saïd Benrahma scoorde snel tegen en zorgde ervoor dat West Ham nog lange tijd mocht hopen, maar Son maakte twee minuten voor tijd zijn tweede, wederom op aangeven van Kane: 3-1. Tottenham staat op drie punten afstand van Arsenal, maar The Gunners hebben dus wel één wedstrijd tegoed.

AS Roma-SS Lazio 3-0
AS Roma ging tegen Vitesse met het schaamrood op de kaken door in de strijd om de Conference League, maar heeft in de beladen stadsderby tegen Lazio meer indruk gemaakt. Het verschil werd voor rust al gemaakt door Tammy Abraham, die in minuut 1 de openingstreffer binnen frommelde en niet lang daarna werd gevonden door Rick Karsdorp: 1-0 en 2-0. Lorenzo Pellegrini zorgde kort voor tijd voor de kers op de taart, door van grote afstand een vrije trap binnen te schieten.

Stade Reims-Olympique Lyon 0-0
Het Olympique Lyon van Peter Bosz is nog in de race voor Europa League-winst, maar blijft in de eigen competitie zeer moeizaam draaien. De ploeg van Azor Matusiwa en bankzitter Mitchell van Bergen stond geen treffers toe en Lyon blijft nog net in het linkerrijtje staan: L'OL gaat als nummer tien van de competitie de interlandbreak in. Als het niet de Europa League wint, moet het vijfde worden om Europa in te gaan: Racing Strasbourg staat echter al op zes punten.

Sevilla-Real Sociedad 0-0
Real Madrid kan het Primera División-seizoen feitelijk al beslissen als het zondagavond El Clásico wint. Achtervolger Sevilla moest de voorbije weken steeds meer terrein prijsgeven, kwam zondag in 94 minuten voetbal tegen Real Sociedad niet tot scoren en kan later op de zondag op twaalf punten gezet worden door De Koninklijke.

Leicester City-Brentford 2-1
Leicester City stond vooraf op 33 punten en was nog niet helemaal gevrijwaard van degradatiezorgen, maar heeft zichzelf zondagmiddag een goede dienst bewezen. Dankzij twee bijzonder fraaie goals liepen The Foxes voor rust uit naar 2-0: Timothy Castagne krulde de openingstreffer in de verre bovenhoek, James Maddison deed hetzelfde uit een vrije trap. Yoane Wissa scoorde in de slotfase nog tegen, maar verder liet de thuisploeg het niet meer komen. De ploeg van Brendan Rodgers heeft nog een paar inhaalwedstrijden tegoed en kan met een gerust hart toeleven naar de interlandperiode en de wedstrijden tegen PSV.

Southampton-Manchester City 1-4
De gasten leken een makkelijke middag tegemoet te gaan nadat Raheem Sterling halfslachtig uitverdedigen van Jack Stephens afstrafte. In de blessuretijd van de eerste helft werd het echter 1-1, door een ongelukkige eigen goal van Aymeric Laporte. Die stand bleef nog even op de borden staan, maar Manchester City stelde in de slotfase alsnog orde op zaken. Kevin De Bruyne benutte een penalty, Phil Foden schoot vanuit de tweede lijn knap de 1-3 binnen en Riyad Mahrez verraste Fraser Forster in de korte hoek.

Juventus-Salernitana 2-0
Juventus heeft de pijnlijke Champions League-uitschakeling tegen Villarreal verteerd met een regelmatige thuiszege op Serie A-hekkensluiter Salernitana. Matthijs de Ligt speelde negentig minuten mee en zag hoe Paulo Dybala en Dusan Vlahovic in het eerste half uur het verschil maakten. Juventus heeft in 2022 nog geen competitieduel verloren, lijkt niet meer voor de landstitel in aanmerking te komen, maar is in elk geval hard op weg om ook volgend seizoen Champions League-voetbal veilig te stellen.

Cádiz-Villarreal 1-0
Villarreal heeft zich na zijn Champions League-stunt juist vergaloppeerd in de eigen competitie. Invaller Arnaut Danjuma en zijn teamgenoten leken tegen een teleurstellende 0-0 aan te lopen, maar in de laatste minuut won Cádiz zelfs nog, dankzij een intikker van Rubén Sobrino: 1-0. Oussama Idrissi en de zijnen klimmen hierdoor boven de degradatiestreep uit.

Club Brugge-Racing Genk 3-1
Noa Lang en Bas Dost moesten het doen met een rol als invaller, Ruud Vormer kwam helemaal niet in actie, maar het Club Brugge van Alfred Schreuder heeft zich verzekerd van een plek in de kampioensplay-offs in België. Junya Ito maakte vlak voor rust de vroege 1-0 van Hans Vanaken nog ongedaan, maar Blauw-Zwart sloeg ook vroeg in de tweede helft toe, via Charles De Ketelaere. Mujaid Sadick kreeg rood en Club Brugge profiteerde via Sargis Adamyan van zijn numerieke overwicht. Het staat na 32 van de 34 speelrondes vijf punten achter koploper Union Saint-Gilloise, maar de punten worden bij aanvang van de play-offs gehalveerd.