The Independent: Ten Hag zorgt voor twijfels bij United tijdens eerste gesprek

The Independent: Ten Hag zorgt voor twijfels bij United tijdens eerste gesprek

06-04-2022 14:16 Laatste update: 14:42
77

Erik ten Hag heeft Manchester United toch met enige twijfels achtergelaten na zijn eerste gesprek met de Premier League-grootmacht. Dat meldt The Independent. De Ajax-trainer zou nog wel de favoriet zijn op Old Trafford.

Ten Hag maakte duidelijk dat hij United ziet als een vijfjarig project. De Nederlander gaf eveneens aan dat hij meteen de fysieke gesteldheid van de spelers wil 'corrigeren'. Volgens The Independent maakte hij al met al 'geen honderd procent ijzersterke zaak voor zijn benoeming'. Hij zou de clubleiding 'niet omver hebben geblazen', stellen bronnen.

Hoewel Ten Hag nog steeds de favoriet is, klinken dezelfde geluiden door als bij Tottenham Hotspur afgelopen zomer: ze waren niet overtuigd van zijn charisma, zeker in vergelijking met een kandidaat als Mauricio Pochettino. Binnen de United-selectie is er ook verdeeldheid over de achtergrond van Ten Hag. United is bovendien beducht voor de moeizame aanpassing van spelers en trainers die overkomen uit de Eredivisie. Zo konden onder meer Memphis Depay en Donny van de Beek niet overtuigen. De Premier League-grootmacht wil dan ook extra voorzichtig te werk gaan bij transfers vanuit de Eredivisie.

Ter voorbereiding op het gesprek stelde Ten Hag al een uitgebreid dossier samen over de selectie. De 52-jarige coach concludeerde onder meer dat er al enige tijd geen sprake is van een 'Champions League-vorm'. Hij noemde ook mogelijke transferopties, waaronder enkele spelers van Ajax.

Overigens zorgt Pochettino net zo goed voor verdeeldheid binnen United. De Argentijn is bovendien beduidend duurder met een totaalpakket van dertig miljoen euro. Ten Hag kost, inclusief afkoopsom, een kleine vijf miljoen.