'Ten Hag hoopt op Bayern: 'Dat kan nu niet, maar wel over twee of drie jaar'

'Ten Hag hoopt op Bayern: 'Dat kan nu niet, maar wel over twee of drie jaar'

08-04-2022 19:03
45

Valentijn Driessen denkt dat Erik ten Hag er goed aan doet om niet naar Manchester United te gaan. De chef voetbal van De Telegraaf kent de droom van de Ajax-trainer en volgens hem bereikt dat hij dat moeilijk via The Mancunians

Ten Hag ligt op koers om Ralf Rangnick op te volgen als manager van United, maar hij heeft zijn jawoord nog niet gegeven. Driessen zou in de positie van Ten Hag hebben bedankt. "Ik weet dat Ten Hag dolgraag een keer hoofdtrainer van Bayern München wil worden. Dat kan niet komende zomer, maar misschien wel over twee of drie jaar", zegt hij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Als hij nu naar Manchester United gaat en het mislukt daar net zoals bij de laatste zes, zeven trainers gebeurde, dan denk je: waarom gaat het Erik ten Hag wel lukken?", vervolgt Driessen. "Als het mislukt kom je nooit meer bij Bayern terecht. Bayern komt nooit bij jou uit als je faalt bij Manchester United."

De chef voetbal van de ochtendkrant stippelt een ander pad uit voor de 52-jarige oefenmeester. "Als je kiest voor een Duitse club achter Bayern, kan je hooguit tweede worden. Dat is in feite veel makkelijker." Driessen krijgt bijval van Ajax-clubwatcher Mike Verweij, al denkt laatstgenoemde dat Ten Hag de knoop al heeft doorgehakt. "De kans dat het rondkomt is aanwezig, maar zover is het nog niet."