Utrecht dreigt belangrijke kracht kwijt te raken: 'Ik ben 28 en sta ervoor open'

Utrecht dreigt belangrijke kracht kwijt te raken: 'Ik ben 28 en sta ervoor open'

09-04-2022 18:32
24

Adam Maher zet zijn zinnen op een stap naar het buitenland. De middenvelder van FC Utrecht verlengde in het najaar van 2021 zijn contract in de Domstad en stelt dat hij dat met voorbedachte rade heeft gedaan.

Maher speelt sinds medio 2019 bij Utrecht en tekende destijds voor drie jaar. Daar plakte hij in oktober vorig jaar een jaar bij aan. Toch sluit hij niet uit dat hij vertrekt aan het einde van het seizoen. "Als er iets komt, dat mij aanstaat, wil ik die stap wel maken. Dat hebben we ook al met iedereen besproken", zegt hij tegenover De Telegraaf. "Ik heb ook verlengd met het idee, dat de club er bij een transfer iets aan over mag houden."

"Ik ben op een leeftijd, dat het misschien wel een goed moment is om de stap naar het buitenland te maken. Ik ben nu 28 en ik sta daar zeker voor open", vervolgt Maher, die sindskort samenwerkt met Dick Advocaat. In een eerder stadium leken de twee ook samen te gaan werken, maar dat ging toen niet door. 

"Hij wilde me ooit naar PSV halen tijdens het seizoen en dat ging toen niet door. Ik ging de zomer erop alsnog, maar toen was Dick net weg. Sinds Rick (Kruys, red.) trainer is, is Dick twee, drie dagen per week op de club. Hij is heel betrokken en heeft altijd wel iets te zeggen", aldus Maher. "Alle informatie is altijd nuttig, zeker van een coach als Dick. Het lijkt een beetje op de situatie toen Guus Hiddink bij PSV Phillip Cocu bijstond. Al was Hiddink toen vooral met de trainer bezig en staat Dick midden in de groep."