'Daarom denk ik: als Feyenoord het goed doet, zijn ze écht niet kansloos'

'Daarom denk ik: als Feyenoord het goed doet, zijn ze écht niet kansloos'

26-04-2022 07:38
58

Peter Bosz gelooft in een finaleplaats van de Conference League voor Feyenoord. De trainer van Olympique Lyon kent de kwaliteiten van Olympique Marseille en ziet mogelijkheden voor de Stadionclub. 

Volgens Bosz moet Feyenoord van de eigen krachten uitgaan en niet achteruit lopen. "Ik denk dat ze wel een kans hebben. Door hoe ik Feyenoord heb leren kennen. Als een ploeg die onder Slot durft en initiatief neemt", stelt hij in gesprek met Voetbal International. "Marseille heeft bovendien momenteel best wat blessures. De competitie is hier zwaar en de speelwijze van (Jorge,red.) Sampaoli vraagt veel energie."

"We spelen hier 38 competitiewedstrijden, dat zijn er vier meer dan in Nederland. Dat telt bij elkaar op", vervolgt Bosz. "Marseille heeft net een midweekse speelronde gehad en moest daarin tot het gaatje gaan om met 3-2 van Nantes te winnen. Ze lopen op hun laatste benen en zijn een beetje aan het kraken. Daarom denk ik: als Feyenoord het goed doet, dan zijn ze écht niet kansloos."

Bosz tipt de ploeg van Arne Slot ook vast voor de return in Zuid-Frankrijk. "Ik weet niet waar Feyenoord in een hotel gaat zitten, maar dat gaat hectisch zijn. Dat was al zo in de tijd dat ik bij Toulon voetbalde en dat is nog steeds zo. Ze worden flink gesteund door dat waanzinnig fanatieke publiek en maken heel vaak nog in de laatste minuten beslissende doelpunten."